Over ons

In april 2017 richtte San ‘Beestig Wijs Zorgaanbod’ op, een social franchise onderneming van vzw Beestig Wijs. Toen in oktober 2020 Leen en Tatjana het team kwamen versterken, groeide al snel het idee om de vleugels uit te slaan. Zo ontstond in januari 2021 een mooi verhaal van Bijzondere Ontmoetingen, vzw Bo genaamd.
Hierna vervoegden Myriam en vaste vrijwilligers Ann en Heidi het Bo team. Na een geslaagde stage werd Leander vanaf begin 2023 volwaardig begeleider. Bovendien kunnen we ondertussen ook rekenen op verschillende sporadische vrijwilligers.
Samen bundelen we vele jaren aan kennis en ervaring, zodat we mens en dier een kwalitatief aanbod kunnen bieden.

San houdt ervan om tijd door te brengen met haar viervoeter Zwits, haar kippen en haar familie en vrienden. Naast wandelen is haar favoriete sport basketbal. Ze heeft een graduaat orthopedagogie, bachelor sociaal werk en werkt fulltime voor vzw Bo. Ze volgde in het verleden ook het postgraduaat oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen en allerlei opleidingen m.b.t. honden.
Tatjana houdt van reizen, lekker eten, gezellige uitjes met vrienden of familie en van wandelen. Ze is een grote hondenliefhebber en beste maatjes met haar viervoeter Pablo. Verder speelt ze graag gezelschapsspelletjes. Ze werkt naast vzw Bo als orthopedagoog in een school buitengewoon onderwijs. Recent behaalde ze ook haar diploma van ‘auti-coach’.
Myriam houdt van honden, wandelen, gezellige babbels bij een koffietje en haar volwassen dochters. Toneel, gedichten en mooie teksten interesseren haar. Haar honden Finn en Luca zien huppelen in het bos, spelen in de tuin of in rust op hun rug zien liggen thuis, geeft altijd een glimlach cadeau.
Ze heeft een bachelor orthopedagogie en volgde een opleiding ‘inzetten van honden in de hulpverlening en gezondheidszorg’. Na 2 jaar begeleiden van kinderen met een visuele beperking en 3 jaar werken in de jeugdzorg, gaf ze 24 jaar les aan studenten bachelor orthopedagogie.
Leander is student graduaat orthopedagogie en stagiair bij vzw Bo. Hij speelt graag gezelschapsspellen en gaat creatief om met 2dehandsmateriaal. Hij is graag buiten in de natuur, soms gaat hij er op schattenjacht met zijn metaaldetector. Hij houdt van dieren, heeft een kater genaamd Mango en zou graag een hond willen adopteren. Zijn vrije tijd besteedt hij vooral aan zijn zoontje.
Vrijwilligster Heidi heeft als bioloog geen sociaal-pedagogische opleiding, maar deed de nodige ervaring op met “mensen” tijdens 19 jaar vrijwilligerswerk met vluchtelingen. Daarnaast zijn vooral familie, vrienden en poes Ellie belangrijk in haar leven. Tijdens haar vrije tijd is ze meestal bezig met iets wat van ver of van dichtbij te maken heeft met creatief zijn. Ook een (verre) reis af en toe staat op haar bucket list.
Vrijwilligster Ann houdt van dieren, de natuur, gezelschapsspelletjes en is sportief: badminton, wandelen, fietsen en tuinieren.
Ann is gepensioneerd sinds 2023 en heeft een loopbaan achter de rug als horecamedewerkster en zorgkundige in de thuiszorg. Een perfect uitvalsbasis voor dit vrijwilligerswerk.

Wil je deel uitmaken van het Bo team?

We zijn op zoek naar een extra begeleider:
Bekijk hier onze vacature:


In het kader van onze verdere groei en professionalisering, willen we ons Bestuursorgaan graag versterken met 2 externe bestuurders.
Bekijk hier onze advertentie: